Bedankt voor het doorgeven van uw telefoonnummer.
U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Derogatievoorwaarden 2018

Derogatievoorwaarden 2018

Heeft u een derogatievergunning aangevraagd? Houd rekening met de voorwaarden. Er zijn een paar belangrijke verschillen t.o.v. de vorige derogatieperiode, zoals gewijzigde data voor het bemestingsplan en de benodigde grondmonsters.

Vergunning i.p.v. melding Voorheen deed u een melding voor derogatie. Dit jaar moet u een vergunning aanvragen. Dit kan tot uiterlijk 4 juli. Praktisch gezien heeft dit voor u nauwelijks gevolgen. Het belangrijkste verschil is dat de verlening, weigering of intrekking van de vergunning openstaat voor bezwaar en beroep voor u als aanvrager. Derden kunnen hier geen gebruik van maken.

Bemestingsplan Zorg ervoor, dat uw bemestingsplan uiterlijk 4 juli 2018 opgesteld is. Eventuele wijzigingen dient u binnen zeven dagen op te nemen in uw bemestingsplan. De voorwaarden voor het bemestingsplan blijven gelijk. Bewaar het plan vijf jaar voor uw bedrijfsadministratie.

Grondmonsters Voor elk perceel zijn geldige grondmonsters noodzakelijk. Voor 2018 mag u grondmonsters gebruiken met een monsternamedatum van 1 februari 2013 t/m 4 juli 2018. Laat eventuele nieuwe monsters uiterlijk 4 juli steken.

Aanvullende gegevens Derogatiebedrijven zijn verplicht de ‘Aanvullende gegevens’ in te dienen. De kans is groot dat u dit reeds heeft gedaan. Is dit niet het geval? Zorg dan dat u deze uiterlijk 4 juli bij RVO hebt ingediend.

Verder gelijke voorwaarden De stikstofgebruiksnormen voor dierlijke mest (230 of 250 kg) zijn gelijk gebleven, evenals de 80% graslandeis en het verbod op fosfaatkunstmest.