Bedankt voor het doorgeven van uw telefoonnummer.
U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Ellen en Erik: “De puzzel past perfect in elkaar…”

Ellen en Erik: “De puzzel past perfect in elkaar…”

Ellen en Erik: “De puzzel past perfect in elkaar…”

In september mocht het nieuws eindelijk naar buiten: “Vanaf 1 januari 2024 gaat Kempen Küppers verder onder de vlag van ‘HTB accountants & adviseurs”. Met de jaarwisseling achter de rug is het tijd voor een nadere kennismaking. En wel met de nieuwe HTB-partners zelf: Erik Nabuurs en Ellen Kuijpers.

Dromen en ambities

“Toen we eruit waren viel er een last van mijn schouders, maar er ging wel het een en ander aan vooraf”, begint Erik hun verhaal. “Een jaar of vijf geleden is de behoefte ontstaan aan samenwerking. We hebben een fijne organisatie met een hecht team van betrokken medewerkers. Wanneer je dan na gaat denken over afbouwen, wil je wel dat ‘jouw’ mensen prettig verder kunnen. Dat was mijn horizon. We zijn ons rustig gaan oriënteren: Wat zijn de mogelijkheden binnen de organisatie? Zijn er medewerkers die het stokje over kunnen en willen nemen? Is het bedrijf van voldoende omvang en aanwas om ook op langere tijd toekomstbestendig te zijn?” Ellen kijkt positief terug op deze aanloop: “Ik wilde ook op termijn niet alleen verder. Juist die samenwerking spreekt me aan! En dan heb je ineens andere gesprekken met je eigen mensen, dan gaat het over dromen en ambities. Dat is mooi!” Uiteindelijk bleek een interne oplossing geen optie. Dus werd de horizon verbreed…

‘Warme’ acquisitie

“Ook in die tijd hadden we al warme contacten met onder andere Hans Geurts (HTB, red.). We zijn voorzichtig gaan aftasten en onderzoeken of samenwerking met HTB überhaupt een optie zou zijn,” legt Erik uit. “In onze branche is onze aanpak van persoonlijk contact en een lange klantrelatie op basis van vertrouwen geen vanzelfsprekendheid. En als je samen verder wil, moet het wel ‘passen’ natuurlijk.” Ellen benadrukt dat de eigen medewerkers in het hele proces een belangrijke factor zijn geweest: “Deze samenwerking biedt ook voor onze medewerkers continuïteit en nieuwe kansen. Samen verder in de vertrouwde, gemoedelijke sfeer met meer ruimte voor de ambitie en professionele groei van onze mensen.”

De puzzel past perfect in elkaar!

Gelukkig bleek de visie van beide ondernemingen bijzonder goed op elkaar aan te sluiten. Erik legt uit: “Korte lijnen, vaste contactpersonen en een lange, persoonlijke klantrelatie waarbij we de ondernemer, zowel de zakelijke als persoonlijke situatie, goed kennen.” Ellen vult aan: “Er is ook overlap in het werkgebied en de werkzaamheden voor het MKB in het algemeen. In de dienstverlening zijn we ook aanvullend. Wij brengen de kennis en ervaring van zeer uiteenlopende branches en sectoren in; dat is onze meerwaarde. Met HTB kunnen we o.a. gebruik maken van de uitgebreide kennis ‘in huis’ op het gebied van digitalisering en automatisering. Win-win dus!”, sluit Ellen lachend af.