Bedankt voor het doorgeven van uw telefoonnummer.
U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Fosfaatdifferentiatie uiterlijk 15 mei doorgeven

Fosfaatdifferentiatie uiterlijk 15 mei doorgeven

Wilt u hogere fosfaatnormen gebruiken voor uw bedrijf? Dan moet u met de Gecombineerde opgave uiterlijk 15 mei aangeven dat u gebruik wilt maken van de fosfaatdifferentiatie. De verruiming voor het wijzigen van de Gecombineerde opgave is hiervoor niet van toepassing. Vul uiterlijk 15 mei de PAL- en/of Pw-getallen in.

Verruiming voor GLB-subsidies

Zoals in een eerder bericht is aangegeven, geldt een verruiming voor het wijzigen van de Gecombineerde opgave (GO). Indien u de GO uiterlijk 15 mei heeft ingediend, met aanvraag van GLB-subsidies, zoals bijv. basis- en vergroeningspremie, dan kunt u t/m 9 juni correcties doorvoeren (zonder termijnkorting).

Niet voor fosfaatdifferentiatie

Bij navraag bij RVO blijkt dat deze verruiming voor het wijzigen van de GO niet geldt voor de fosfaatdifferentiatie. Het standpunt van RVO is dat u de PAL- en/of Pw-getallen voor de betreffende percelen uiterlijk 15 mei moet doorgeven. Dit betekent ook dat u al uw percelen, waarop u een hogere fosfaatnorm wilt toepassen, uiterlijk 15 mei ingetekend moet hebben.

Alsnog doorgeven

Wilt u gebruikmaken van de fosfaatdifferentiatie en heeft u dit in uw ingediende GO niet aangegeven? Dan is het advies om dit alsnog te doen. U dient dan ook uiterlijk 15 mei de PAL- en/of PW-getallen door te geven. Lukt dit laatste niet op tijd? Vraag dan tenminste de fosfaatdifferentiatie uiterlijk 15 mei aan (‘vinkje’ zetten bij onderdeel ‘Grond – Fosfaat) en geef de PAL- en/of Pw-getallen daarna zo snel mogelijk door. U voldoet dan formeel niet aan de regels, maar bij controle zijn zeker argumenten aan te dragen waarom u de PAL- en/of Pw-getallen iets later heeft doorgegeven.