Bedankt voor het doorgeven van uw telefoonnummer.
U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Kortstondige onderbreking bij graasdierpremie toegestaan

Kortstondige onderbreking bij graasdierpremie toegestaan

Dieren die u voor de graasdierpremie in aanmerking laat komen, moeten vanaf 2019 onafgebroken op niet-subsidiabele grond lopen. Onder voorwaarden mag u de ‘onafgebroken begrazing’ kortstondig onderbreken. Dit mag u alleen doen voor een noodzakelijke handeling of bij deelname aan educatieve programma’s.

Kortstondige onderbreking mag Om graasdierpremie te ontvangen, moet u onder andere de dieren in de periode van 15 mei t/m 15 oktober onafgebroken laten grazen op niet-subsidiabele grond. Echter is in sommige situaties nog steeds sprake van ‘onafgebroken begrazing’ wanneer u kortstondig niet aan deze voorwaarde voldoet. Dit kan alleen bij noodzakelijke handelingen of een deelname aan educatieve programma’s.

Noodzakelijke handeling De noodzakelijke handelingen die u bijvoorbeeld kunt uitvoeren: • Scheren van dieren. • Enten van dieren. • Hoefverzorging. • Transporteren van dieren.

Zo kort mogelijk U mag de voorwaarde van ‘onafgebroken begrazing’ niet langer onderbreken dan voor de (be)handeling gebruikelijk is. Dit moet u bij een controle kunnen aantonen. Daarnaast moet u zelf kunnen aantonen dat het gaat om een noodzakelijke handeling of deelname aan een educatief programma. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met de documenten van de dierenarts of schaapscheerders.

Vraagt u graasdierpremie aan? Het is onder voorwaarden toegestaan om de onafgebroken begrazing kortstondig te onderbreken. Zorg ervoor dat u dit kunt aantonen en dat de onderbreking niet langer duurt dan noodzakelijk.

Bel mij terug