Bedankt voor het doorgeven van uw telefoonnummer.
U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Locatie paard registreren per 21 april

Locatie paard registreren per 21 april

Houd u één of meer (hobby)paarden als bedrijf of als particulier? Dan moet u vanaf 21 april de verblijfplaats van uw paard(en) registreren in I&R-paarden.

Registratie locatie

Al vele jaren geldt dat uw paard moet zijn gechipt en een paspoort moet hebben. Vanaf 21 april moet u ook de verblijfplaats van uw ‘paardachtige’ (paarden, pony’s, ezels, muildieren en zebra’s) registreren. Hiervoor moet u in de ‘Identificatie & Registratie’ voor paarden (I&R-paarden) o.a. het chipnummer van uw paard koppelen aan de locatie middels een UBN-nummer.

Wie verzorgt registratieplicht?

Bent u de eigenaar/verzorger van het paard? Dan bent u verantwoordelijk voor het chippen en het paspoort. Lopen uw paarden in uw weiland of in uw stal? Dan moet u ook zorgen voor de registratie van de verblijfplaats in de I&R-paarden. Hiervoor heeft u een UBN nodig. Deze kunt u bij RVO aanvragen.

Stalling bij derden

Staan uw paarden, eventueel samen met andere paarden, in bijvoorbeeld een manege of pension? Dan moet de manege- of pensionhouder ervoor zorgen dat de paarden geregistreerd staan op het UBN in de I&R-paarden.

Naar andere locatie

Verplaatst u uw paard naar een andere locatie? En verblijft uw paard daar 30 dagen of langer? Dan moet u uw paard afmelden in de I&R-paarden. Komt uw paard binnen 30 dagen terug? Dan is af- en aanmelden in de I&R-paarden niet verplicht. U moet wel in eigen administratie opnemen wanneer uw paard is vervoerd en naar welke locatie het dier is gegaan. Ook moet u vastleggen wanneer het paard is teruggekomen.