Bedankt voor het doorgeven van uw telefoonnummer.
U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Tegemoetkoming sierteelt en voedingstuinbouw

Tegemoetkoming sierteelt en voedingstuinbouw

Heeft u een onderneming in de sierteelt of voedingstuinbouw? U kunt in aanmerking komen voor een tegemoetkoming als uw omzet of brutowinst als gevolg van de coronamaatregelen minimaal 30% is gedaald in de periode van 12 maart t/m 11 juni. Aanvragen kan t/m 4 juni. Ga vooraf goed na of u aan alle voorwaarden voldoet.

Voor wie?

U kunt in aanmerking komen voor de tegemoetkoming als u een onderneming heeft met de volgende activiteiten:

• Telen van bloembollen, gewassen in de volle grond (boomkwekerij, perkplanten, snijbloemen, snijheesters en overige sierplanten) of gewassen onder glas (perkplanten, potplanten, snijbloemen en snijheesters).

• Vermeerderen van sier-, perk- en potplanten.

• Transporteren van de hierboven genoemde producten van telers naar veilingen en groothandelaren.

• Veilingen van sierteeltproducten.

• Groothandel in de hierboven genoemde producten.

• Telen en groothandel in de voedingstuinbouw, waarvan minimaal 75% van de omzet betrekking heeft op de levering aan horecabedrijven.

Daling omzet of brutowinst

U kunt tegemoetkoming aanvragen als uw omzet (teler, transporteur of veiling) of brutowinst (groothandelaren) met minimaal 30% is gedaald in de periode van 12 maart t/m 11 juni. U moet dit vergelijken met dezelfde periode in 2017, 2018 en 2019. Daarnaast gelden nog aanvullende voorwaarden. U mag niet verwikkeld zijn in een faillissement, uitstel van betaling hebben, de loonsom moet zoveel mogelijk gelijk blijven en er mag geen sprake van ontslag zijn om economische redenen.

Tegemoetkoming max. 70% van 70%

Voldoet uw onderneming aan de voorwaarden? Dan komt 70% van de daling van uw omzet of brutowinst in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 70%. De eerste 30% daling van uw omzet of brutowinst wordt gezien als uw ondernemersrisico. De tegemoetkoming is gemaximeerd en afhankelijk van de gemiddelde omzet of brutowinst. Eventuele andere steun en de eventuele daling van de kosten worden in mindering gebracht.

Aanvragen en voorschot

U kunt de tegemoetkoming aanvragen t/m 4 juni via de site van RVO. U krijgt dan binnen 5 werkdagen een voorschot van 50%. Dit wordt verrekend met de definitieve vaststelling. Op uiterlijk 31 augustus moet u een definitieve vaststellingsaanvraag doen inclusief accountantsverklaring, waaruit o.a. de daling van uw omzet of brutowinst blijkt. Indien u niet aan alle voorwaarden voldoet, zal het voorschot terugbetaald moeten worden.