Bedankt voor het doorgeven van uw telefoonnummer.
U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Update 25 november Special Maatregelen Coronavirus

Update 25 november Special Maatregelen Coronavirus

U kunt vanaf 25 november 12:00 uur TVL aanvragen voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2020 (TVL Q4 2020). U heeft alle tijd om aan te vragen en er is voldoende subsidie beschikbaar voor personen die hier recht op hebben.

Wie kan TVL aanvragen?

De TVL is voor alle mkb-ondernemers die door de coronacrisis in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Met uitzondering van krediet- en financiële instellingen, holdings, huishoudens, publiek gefinancierde scholen en (internationale) overheidsinstellingen. Ondernemers moeten onder andere aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Het bedrijf mag maximaal 250 medewerkers hebben en moet op 15 maart 2020 ingeschreven staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

• Het bedrijf heeft meer dan 30% omzetverlies in het 4e kwartaal van 2020 vergeleken met het 4e kwartaal van 2019.

• De vaste lasten zijn minimaal € 3.000 in het 4e kwartaal van 2020, op basis van het percentage vaste lasten dat bij uw hoofdactiviteit hoort.

• Daarnaast moet het bedrijf minstens één andere vestiging hebben dan het privéadres van de ondernemer. Met uitzondering van horecaondernemingen en ambulante handel.

Horeca krijgt een eenmalige opslag

Verplicht gesloten horecagelegenheden krijgen voor TVL Q4 2020 eenmalig een opslag bovenop de TVL-subsidie: de Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA). Voor horecaondernemers die de TVL aanvragen, wordt de HVA-opslag direct opgeteld bij het subsidiebedrag.

Evenementenbranche krijgt een vast bedrag

Ondernemers en toeleveranciers in de evenementenbranche krijgen steun voor het 4e kwartaal van 2020. Zij moeten in ieder geval TVL hebben ontvangen in de periode van juni tot en met september 2020. Deze aparte module wordt zo snel mogelijk uitgewerkt en komt later met terugwerkende kracht beschikbaar. Meer informatie volgt.

Adviestool

De website www.rvo.nl/tvl biedt een Adviestool waarmee u ziet of u in aanmerking komt voor TVL-subsidie en welk bedrag u kunt aanvragen.