Bedankt voor het doorgeven van uw telefoonnummer.
U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Voucher voor bedrijfsplan 'omschakeling

Voucher voor bedrijfsplan 'omschakeling

Heeft u ideeën voor het omschakelen naar duurzame landbouw? Wilt u deze ideeën verder uitwerken in een bedrijfsplan? Dan kunt u vanaf 1 november 2021 een voucher aanvragen, waarmee u subsidie kunt krijgen voor het opstellen van een bedrijfsplan. Wees er snel bij, want RVO handelt de aanvragen af op volgorde van binnenkomst.

Bedrijfsplan

Het bedrijfsplan moet betrekking hebben op een omschakeling naar duurzame landbouw. De in het plan beschreven omschakeling heeft betrekking op minimaal vijf van de acht voorgeschreven thema’s. Het thema ‘Emissiereductie stikstof’ is hierbij verplicht. Een erkend BAS-adviseur moet het plan opstellen. De BAS-adviseur moet erkend zijn op het gebied ‘bedrijfsopvolging’ of ‘verdienvermogen’.

Voucher

U kunt de ‘bedrijfsplanvoucher’ in de periode van 1 november t/m 15 december 2021 aanvragen bij RVO. Met de voucher kunt u 80% subsidie krijgen. De waarde van de voucher is maximaal € 6.000. Dit betekent dat u bij € 7.500 aan kosten het maximale subsidiebedrag kunt ontvangen. Bij de aanvraag moet u een de-minimisverklaring afgeven.

Verzilveren voucher

U moet de voucher overdragen aan de BAS-adviseur die het bedrijfsplan opstelt. De adviseur kan de voucher vervolgens verzilveren bij RVO (binnen één jaar na uitgifte voucher).

Ook voor pilotfonds ‘omschakeling’

Heeft u een aanvraag voor de pilot ‘Investeringsfonds Duurzame Landbouw’ ingediend? Of wilt u dat nog doen? Dan moet u een bedrijfsplan laten opstellen. Ook hiervoor kunt u deze voucher inzetten.