Bedankt voor het doorgeven van uw telefoonnummer.
U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Wiljam Schellekens vraagbaak fiscaal & agrarisch bij HTB

Wiljam Schellekens vraagbaak fiscaal & agrarisch bij HTB

Wiljam Schellekens vraagbaak fiscaal & agrarisch bij HTB

Eigenlijk is het helemaal niet zo vreemd: hij is altijd goed met cijfers geweest, hij heeft een bijzondere interesse voor fiscaliteit en zo lang als hij kan heugen ligt zijn hart bij de agrarische sector; Wiljam zit precies op z’n plek bij HTB. Hij is Register Belastingadviseur en werkt vanuit vestiging Deurne met een klantenbestand vol agrarische ondernemers waar hij mee kan lezen en schrijven. Daar heeft hij zelf wel een verklaring voor: “Als adviseur loop je aan de zijlijn met klanten mee door het leven, zowel zakelijk als persoonlijk. Dan ben je ook betrokken bij bijvoorbeeld de overdracht van een familiebedrijf of de geboorte van de kinderen…”

Wiljam is sinds 2015 werkzaam bij HTB accountants. Samen met Hans Geurts en Harm de Kleynen vormt hij het expertiseteam ‘agrarisch’ binnen HTB. Wiljam legt uit: “We hadden thuis een varkensbedrijf, dus ik ben ermee opgegroeid. Na de MAS heb ik toch gekozen voor accountancy. Daar ligt ook mijn interesse en heb me daarin kunnen door ontwikkelen via verschillende opleidingen in de avonduren.” Tijd voor hobby’s heeft hij eigenlijk niet, want naast zijn werk bij HTB heeft hij een druk gezinsleven. “Mijn vrouw Yvet werkt vijf dagen als pedagogisch medewerker in de gastouderopvang. We hebben bovendien drie actieve dochters van resp. 16, 11 en 6 jaar oud, die graag paardrijden, voetballen en als dansmarieke net een drukke carnavalstijd achter de rug hebben…”, lacht Wiljam, “Behalve de tuin bijhouden en onderhoud aan het huis, heb ik in het weekend weinig tijd over.”

Vestiging Deurne

Eigenlijk is het best bijzonder dat de puzzelstukjes van het ‘team agrarisch’ nu bij HTB in elkaar passen. “Het is een specifieke tak van sport: accountancy voor de agrarische sector,” legt Wiljam uit, “het wereldje is niet zo groot en het is een beetje ons kent ons. Ik kende Harm en Hans al via verschillende andere kantoren. We zijn allemaal onze eigen weg gegaan en uiteindelijk is het bij A2C en later bij HTB weer bij elkaar gekomen. En zijn ook veel ondernemers ons gevolgd. Dat heeft denk ik ook te maken met de werkwijze. We hechten alle drie veel waarde aan de keukentafelgesprekken en het persoonlijk contact. Je kunt pas goed advies geven als je weet wat er speelt in het bedrijf, maar ook in het leven van een ondernemer.”

Voor de toekomst heeft Wiljam naast het grootbrengen van zijn prachtige gezin ook nog wel een wens op zakelijk gebied: “Ik wil zowel op fiscaal als agrarisch gebied goed op de hoogte zijn en me blijven ontwikkelen. En ervoor zorgen dat onze opdrachtgevers optimaal kunnen ondernemen.”