Bedankt voor het doorgeven van uw telefoonnummer.
U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Zakelijk tanken en de brandstof BTW

Om BTW op brandstof te kunnen verrekenen in uw BTW aangifte kunt u het beste de getankte benzine betalen per bank of met de pinpas.

Waarom?

Als u contant betaalt, ontbreekt bewijs van de kosten. In een eventuele discussies met de

Belastingdienst staat u dan zwak. Het is raadzaam om een bon op naam te vragen of u moet met zakelijke pinpas betalen en de bon bewaren.

Het is belangrijk dat de afnemer, uw bedrijf, te achterhalen is. Een kassabon staat niet op naam en de BTW is dan alleen verrekenbaar als u met de pinpas van de zaak betaalt.

U mist de btw-teruggaaf als u in het buitenland tankt. Tenzij u zoveel buitenlandse btw in een EU-land betaalt, dat een verzoek om btw-teruggaaf loont. De op de Nederlandse kassabon vermelde btw kan - als u meedoet aan de btw - gewoon via de btw-aangifte teruggevraagd worden. Ook hier geldt dat de pinbetaling duidelijk maakt dat u degene was die betaalde.

Tankpas voor aftrek brandstof BTW

Handig is het om gebruik te maken van een tankpas voor de aftrek van benzine BTW. U hoeft geen bonnen te bewaren en ontvangt 1 factuur. U tankt zo met BTW garantie en stroomlijnt uw administratie.

Welke oplossingen voor zakelijk tanken en benzine BTW aftrek zijn er?

Indien u minder dan 10 auto's in uw bedrijf heeft, bijvoorbeeld als ZZP er of MKB’er, is bijvoorbeeld tankpas van MKB Brandstof een voordelige oplossing.

Heeft uw bedrijf meer dan 10 auto's, of opereert u op Europees niveau, bestaan o.a. de TravelCard en MultiTankCard.

Wilt u altijd bij hetzelfde tankstation tanken, dan is een merkgebonden tankpas een eenvoudige oplossing.

Tanken in Nederland of buitenland

U mist de btw-teruggaaf als u in het buitenland tankt. Tenzij u zoveel buitenlandse btw in een EU-land betaalt, dat een verzoek om btw-teruggaaf loont. De op de Nederlandse kassabon vermelde btw kan - als u meedoet aan de btw - gewoon via de btw-aangifte teruggevraagd worden, hierdoor kan tanken in Nederland voordeliger uitvallen dan in het buitenland. Ook hier geldt dat de pinbetaling duidelijk maakt dat u degene was die betaalde.

Wij hebben aan de samenstelling de grootst mogelijke zorg besteed. Wij aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor niet (meer) juiste informatie. Wilt u op basis van deze informatie actie ondernemen, dan is nader advies noodzakelijk. Voor een dergelijk advies kunt u een afspraak met ons maken.